Fordele ved at spille et musikinstrument

Når du hører en sang, fremkalder du sikkert mange minder. Du husker måske en anden episode hvor sangen blev spillet. Det kan være du lever dig ind i teksten eller melodien og forsvinder ind i musikken. Musik rører og berører os mennesker. Derfor er der også mange fordele ved at kunne spille på et musikinstrument. Det vil hjælpe dig både fysisk og psykisk.

Hvad er fordelene ved at spille musik?

Der er mange fordele ved at kunne spille på musikinstrumenter, om så det er trommer, guitar eller klaver. En vigtig evne som man har fundet ud af musik forbedre er arbejdshukommelsen. Det er en vigtig egenskab at have når man øver sig i at spille et instrument og derfor forbedres den mens man øver sig.

Forskning har vist at det kan få dele af hjernen til at vokse hvis man spiller et musikinstrument. Det viser sig at de tråde som forbinder de to hjernehalvdele, bliver bedre udviklet hos musikere. Det er dog kun noget der sker hvis man øver sig regelmæssigt over længere tid.

Hvis børn spiller musik, får de en bedre forståelse af musikken og dens sammensætning. De kan med de værktøjer lære at tolke og afkode svær musik som f.eks. opera og jazz.

Ud over disse åbenlyse fordele kan det nævnes at musik forbedre dine motoriske evner. Din koncentration forbedres også fordi det er en brugbar egenskab når du skal øve dig. Du vil ofte også blive bedre til at lære af dine fejl.

Musik er et rigtig godt redskab til at minimere dit stressniveau. Det kan få dig ind i en anden verden og glemme bekymringerne for en periode. Hvis du spiller et instrument, kan du også blive midtpunktet i festen. Musik kan derfor også være en meget social ting.

Musik som en hobby

Musik kan være en fantastisk hobby som du kan lave alle steder. Musik kan indeholde rigtig mange ting. Det er en god ide at starte med at lære at spille et instrument. Du kan selv vælge hvilket instrument du vil spille. Der er mange måder at komme i gang på.

Du kan købe et instrument og begynde at lære det selv. Du kan også melde dig ind på en musikskole, hvor du får undervisning i det instrument du vælger. Det kan også være du vil have en personlig undervisning, men det kan være en ret dyr løsning. Den sidste mulighed er at finde undervisning du kan tage online. Her kan du lære forskellige greb og akkorder. Du kan også få informationer om dit instrument og eventuelt tilbehør.

Du behøver ikke have et stort talent for musik inden du begynder. Du vil med tiden blive bedre til at forstå musikkens sammenhæng og øve din hukommelse. I starten er det vigtigste at memorere nogle få gode sange. Du vil hurtigt få en fornemmelse af musikken og dens påvirkning. Det vigtigste er at du øver dig og helst så ofte som muligt.

Ud over musik er der mange andre hobbyer som kan være interessante. Du kan læse om andre hobbyer på oei.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.